08.10.2013.
Јесењи дани
Дошла је краљица јесени у мој град са корпом пуном жутих и црвених листова и мноштвом разнобојних и мирисних плодова.
Ветар се поиграва са опалим лишћем, а све животиње, као вредни домаћини, ужурбано спремају храну за зиму. Посматрам небо које је пуно тмурних, кишних облака иза којих се сунце само понекад стидљиво појављује. Оно посипа свој златни прах по опалом лишћу и чини га нестварно лепим. Свако јутро ме буди шум јесењег лишћа и тихо ударање кише по прозору.Кроз прозор гледам дрвеће како лагано мења своје боје и полако губи шаре на свом капуту.
Вредни пољопривредници су завршили радове на њивама и баштама па су нам пијаце пуне мирисних плодова.Обожавам мирис зимнице која се припрема и мирис земље после кише. Са другарима из краја правим куле и склоништа од опалог лишћа. Користимо преостале топле дане дружећи се напољу.
Мој крај је тако леп у ову златну јесен, али кад дође позна јесен моја улица није више тако лепа. Пуна је барица, хладна и сива. У ваздуху се осећа мирис влаге помешан са мирисом трулог лишћа. Голе гране тужно гледају своје расуто лишће. Чак и птичице ћуте и дрхте на хладном ваздуху. Све је тужно и небо и врапци, чак је и трава тужна.
Срећан је једино северац који се игра са нашим капутима и кишобранима, савија и ломи гране, а опало лишће разноси по улици.
Танкосић Лена IV/3


9.10.2013.


Jesenji danSunce se pomolilo izmedju belih oblaka i najavilo lep dan. Njegovi zraci probijaju se kroz krosnje drveca pokusavajuci da zagreju vazduh i razbude prozeble ptice. Jutro je hladno, ali bice prijatan dan.

Lepo je setati pored reke po suncanom jesenjem danu i posmatrati prirodu. Rana je jesen i lisce je tek pocelo da zuti pa krosnje drveca izgledaju veoma lepo prosarane zutim listovima. U travi je tek po neka vlat zuta i jos ima puno poljskog cveca. Reka izgleda kao veliko ogledalo u kome se ogledaju jata ptica selica. Patke sa svojim pacicima veselo plivaju i gnjuraju po reci. U jesen zri mnogo voca i povrca. Moja mama kaze da se sva lepota raznobojnih gomila voca i povrca moze videti na pijaci.

Ljudi koji prolaze pored mene su toplije obuceni i uglavnom zure: neko na posao, neko zato sto mu je hladno. Malo je onih koji sede u parkovima i uzivaju u poslednjim suncanim danima.

Ja volim jesen iz vise razloga. Prvo zato sto je to moje godisnje doba jer sam se rodila meseca oktobra zatim: u jesen pcinje nova skolska godina i radujem se sto cu se ponovo sresti sa drugarima iz razreda i sa uciteljicom. Priroda je u jesen veoma lepa pa i kisa koja cesto pada ne moze da pokvari lepotu svetog sarenila. Obucem kabanicu, obujem cizme i odoh u lep jesenji dan.Dimitrijevic Marija/ IV rЈесењи данМного волим јесен зато што је све шарено и срећно.
Ујутру,када је јесен,касније свиће и често је облачно и магловито. Понекад пада киша. Касније се се иза великих и тамних облака стидљиво појављује сунце. Оно обасјава шарено дрвеће,а вредне животиње настављају да сакупљају храну за зиму. Срећна деца трчкарају по опалом лишћу или скакућу по барицама. Паркови су пуни људи који уживају у јесењим бојама. Увече раније залази Сунце и постаје хладно и магловито.
Највише волим када се јесењи дан заврши тако што заспим док слушам кишу у олуцима.

Емир Хасанагић IV3

Uciteljice evo i mene!!!Matija

VIDIMO SE NA JAVNOM CASU!!!


MATIJA1374173_520087351408413_386295441_n.jpg